Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Волині безробітні реконструюють школу під дитячий садочок

Громадські роботи усім на користь

Іваничівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості

На Волині безробітні реконструюють школу під дитячий садочок

Громадські роботи – це вид суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, які організовують для мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконують їх на добровільних засадах. Оплачувані громадські роботи для багатьох безробітних – то реальна можливість відновити трудові й професійні навички, завоювати авторитет і повагу серед співробітників та мати заробіток

У січні-жовтні 2018 року фахівці Іваничівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості уклали 16 договорів про організацію громадських робіт та залучили 39 осіб.

Всі ці роботи мають суспільно корисний характер і відповідають потребам громади.

Безробітні працювали підсобними робітниками на впорядкуванні території населених пунктів, кладовищ, придорожніх смуг; заготовляли дрова, доглядали та допомагали одиноким односельцям. Наразі безробітні виконують ремонтні роботи у реконструкції школи під дитячий садочок в с. Заставне (Литовезької ОТГ), впорядковують прилеглу до нього територію. Всі ці роботи мають суспільно корисний характер і відповідають потребам громади.

Фахівці центру зайнятості впевнені, що організація оплачуваних громадських робіт працює на користь безробітного і є своєрідним випробувальним терміном на шляху до постійної зайнятості.

 

 

Джерело: Іваничівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості
Telegram Channel