Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Півкіло плотви обійшлися волинському браконьєру в 600 гривень

Четверту, кажуть, кіт украв...

grebenka.com

Півкіло плотви обійшлися волинському браконьєру в 600 гривень

Зловмисник встиг упіймати лише чотири рибинки

У період з 15 по 22 жовтня працівниками Волинського рибоохоронного патруля спільно із громадськими інспекторами було проведено 11 рибоохоронних рейдів. Як наслідок, викрито 15 порушень природоохоронного законодавства. А саме, було виявлено сім грубих правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП, чотири - за ч. 3 ст. 85 КУпАП та два - за ст. 88-1 КУпАП. Складено один безгосподарський акт, згідно якого вилучено шість сітних знарядь лову.

Протягом тижня інспектори затримали 14 порушників. До судів направили дев’ять справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. У громадян вилучено шість сіток та 3,5 кг риби.

Чоловік за допомогою сітки здійснював незаконний вилов водних біоресурсів. При цьому він впіймав 4 екз. плітки, загальною вагою 0,5 кг. Збитки становлять 600 грн.

Для прикладу, 18 жовтня під час рибоохоронного рейду на оз. Велище Турійського району Волинської області, що знаходиться в межах ПЗФ був затриманий порушник. Чоловік за допомогою сітки здійснював незаконний вилов водних біоресурсів. При цьому він впіймав 4 екз. плітки, загальною вагою 0,5 кг. Збитки становлять 600 грн. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Нагадуємо, у відомстві функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» (067) 360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства - просимо повідомити Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером телефону.

Telegram Channel