Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
У Луцьку пропонують назвати вулицю на честь Івана Корсака

Схоже, петиція має усі шанси достроково набрати необхідну кількість голосів...

day.kyiv.ua

У Луцьку пропонують назвати вулицю на честь Івана Корсака

Письменник не так давно відійшов у кращі світи

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, учасники вечора -спогаду "Іван Корсак. Життя продовжується у слові", звертаються до керівництва та депутатів Луцької міської ради вшанувати пам'ять про Івана Корсака назвавши або перейменувавши одну із вулиць міста Луцька, йдеться в петиції, зареєстрованій сьогодні на сайті Луцької міської ради.

Іван Корсак - активний учасник національно-демократичного руху на Волині на початку 90-х років 20 століття. Був редактором першої у краї демократичної газети "Народна трибуна", обраний її редактором сесією Луцької міської ради. 

Протягом кількох годин петиція вже встигла зібрати 31 підпис на свою підтримку.

Депутат обласної ради 3-х скликань. Під час його головування в комісії обласної ради з питань культури і духовності доклав зусиль для зміцнення матеріальної бази обласних установ - приміщень обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, художнього музею - відділу Волинського краєзнавчого музею. 

В останні роки активно працював в царині історичної прози. Його перу належать 16 романів, 2 з них - перекладені на польську і литовську мови. У 2018 році родиною І.Ф. Корсака запроваджено премію за кращий історичний роман, створений в Україні.

Протягом кількох годин петиція вже встигла зібрати 31 підпис на свою підтримку.

Telegram Channel