Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ціни на огірки зросли до рекордних 40 грн/кг

Огірки по 40грн/кг

АГРАРНА ПРАВДА

Ціни на огірки зросли до рекордних 40 грн/кг

В мережах українських супермаркетів ціни на огірки досягли рекордних 38-40 грн / кг, в той час як їх пропозиція постійно зменшується. Експерти пояснюють це початком огіркового імпорту в Україну

У Білорусі та Польщі сезонний тренд той самий, але ціни істотно вищі. У перерахунку на гривні відповідно 54-59 грн/кг та 45-47 грн/кг.

Більшість країн Європи завозить огірки з Іспанії, яка на внутрішньому ринку просто-таки демпінгує. В місцевих супермаркетах огірки коштують 17-22 грн/кг.

Щоб просунутися вглиб ЄС, вітчизняним виробникам потрібні сучасні технології вирощування, доробки та упаковки овочів.

Україна експортувала огірки тільки в Білорусь і трохи в балтійські країни. Щоб просунутися вглиб ЄС, вітчизняним виробникам потрібні сучасні технології вирощування, доробки та упаковки овочів.

Німеччина і Англія, наприклад, готові купувати огірки за ціною до 55-63 грн/кг. Це пояснюється залежністю цих країн від огіркового імпорту, стверджують аналітики FreshBot.

Як повідомлялося, огірки протягом тижня подорожчали вдвічі. Крім того, сьогодні вони коштують удвічі дорожче, ніж на той же момент 2017 року. Експерти пояснюють це швидким закінченням літніх запасів і стабільно зростаючим попитом на овоч.

Джерело: АГРАРНА ПРАВДА
Telegram Channel