Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
За рік зарплати волинян зросли на 25 відсотків

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у поштовій та кур’єрській діяльності.

zn.ua

За рік зарплати волинян зросли на 25 відсотків

За рівнем зарплати наша оласть випередила Кіровоградську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) у січні–вересні становила 7081 грн, що на 25,8% більше, ніж у відповідному періоді 2017р. (в Україні – відповідно 8605 грн і на 25,7% більше). Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

За рівнем зарплати Волинь випередила Кіровоградську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, у сферах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування і фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,8–1,5 раза.

В цілому на промислових підприємствах середньомісячна зарплата становила 8803 грн, підприємствах транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту – 7774 грн. 

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у поштовій та кур’єрській діяльності, тимчасовому розміщуванні й організації харчування, у виробництві шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, у сфері творчості, мистецтва та розваг і не перевищував 68,7% від середнього рівня по економіці.

В цілому на промислових підприємствах середньомісячна зарплата становила 8803 грн, підприємствах транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту – 7774 грн, у будівельних організаціях – 6877 грн, освітніх закладах – 6461 грн, сільськогосподарських підприємствах – 6034 грн, установах охорони здоров’я – 5090 грн.

Впродовж вересня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилась на 34,9% і на 1 жовтня 2018р. становила 26,1 млн.грн, що дорівнює 2,1% фонду оплати праці, нарахованого за вересень.

Недоотримали зароблене 4,0 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області. Кожному із них не виплачено в середньому 5944 грн.

Telegram Channel