Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Україна почала імпортувати столовий буряк

Білоруський бурячок, зеленая гичка...

agronews.ua

Україна почала імпортувати столовий буряк

Через поганий врожай Україна почала імпортувати столовий врожай

Погодні умови цього літа дійсно були не на користь високому врожаю, але мало хто розраховував побачити імпортні овочі в Україні ще восени, коли в українських господарствах триває збирання власного врожаю, повідомляє Агроньюз з посиланням на info.shuvar.

«Не весь зібраний обсяг закладається в сховища, частина обов’язково продається одразу після збирання. Саме тому, восени пропозиція на ринку найбільша і ціни, відповідно, відносно низькі. Але так було в минулі сезони, цього ж року українські виробники вирішили притримати на зберіганні чим більше овочів», — ідеться в повідомленні.

Через те, що на український овочевий ринок зайшла імпортна продукція, ціни на овочі тримаються на досить високому рівні.

Через те, що на український овочевий ринок зайшла імпортна продукція, ціни на овочі тримаються на досить високому рівні. 

«Ми почали імпортувати «борщовий набір» ще в жовтні. Тоді ми побачили на гуртових ринках першу моркву з Білорусі, потім цибулю з Казахстану, тепер прийшла черга буряка, він теж завозиться з Білорусі. Все це говорить про те, що більшість українських фермерів, як і раніше, розраховують заробити на спекуляції, сподіваються зірвати куш навесні. Але той факт, що українські роздрібні мережі вже почали співпрацю із імпортерами аж ніяк не на користь нашим господарствам», — повідомила керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

За її словами, імпорт — це збільшення внутрішньої пропозиції, а це вже не на користь подальшому зростанню ціни. По-друге українські фермери втрачають привабливість в очах організованого рітейлу — потужного каналу збуту.

Telegram Channel