Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

А ЩО ПІД МУНДИРОМ?

Медики стверджують, що полуниці містять органічні кислоти, дубильні речовини, вітаміни С, В1, В2, В6, РР, каротин...

ПОЛУНИЦЯ КЛИЧЕ ДО СТОЛУ

Ірина Степанян

Медики стверджують, що полуниці містять органічні кислоти, дубильні речовини, вітаміни С, В1, В2, В6, РР, каротин...

А запитайте кулінарів, що таке „полуниця” — і вони запропонують вам безліч рецептів. Пропоную кілька рецептів, випробуваних мною.
Ягоди «під снігом»

500 г полуниць, 3 ст. ложки цукру, 80 г печива, 20 г вершкового масла, 2 білки, 80 г цукрової пудри, лимонний сік.
Половину очищених ягід збити з цукром міксером. Печивом викласти чотири миски, попередньо змащені маслом. На них - полуничне пюре і дати просочитися 5 хвилин.
Збити піну з білків, цукрової пудри і лимонного соку.
Покласти на пюре цілі ягоди, а зверху залити білковою піною.
Запекти.

СИРНИК

1 кг сиру, 200 г вершкового масла, 150 г манної крупи, 400 г цукру, 6 яєць.
Для крему: 150 г вершків; 100 г полуниць; 50 г цукрової пудри.
Масло, жовтки і цукор розтерти, додати протертий сир і прогріту на сковороді манну крупу. Все добре перемішати, ввести збиті в густу піну білки. У формі для торта або на деко, покритому пергаментним папером, випекти два високі коржі. Охолоджені коржі змастити кремом зі збитих вершків та розім’ятими полуницями і цукровою пудрою. Верх прикрасити кремом і цілими ягодами полуниць.

СИРОП

2 кг полуниці; лимонна кислота - на смак.
Для сиропу: 800 г цукру; 2 склянки води.
Полуниці промити, віджати сік, влити у сироп, розмішати і на слабкому вогні проварити до загусання, зняти з вогню і додати лимонну кислоту, розведену в теплій воді (1:20).

НАЛИВКА

7 кг полуниць, 2,5 кг цукру (на 10-літровий бутель)
Перебрані полуниці кладуть у друшляк, тричі занурюють у відро з водою, дають воді стекти, висипають у скляний бутель, додають цукор, зав’язують шийку посудини марлею і ставлять у тепле місце на 2-4 дні.
Коли з’являться ознаки бродіння наливки, марлю знімають, встановлюють водяний затвор, переносять бутель у темне приміщення і витримують під водяним затвором 12-20 днів, поки не припиниться бродіння. Після цього наливку фільтрують через марлю і вату. Потім розливають у підготовлені пляшки і закривають їх пробками.
Telegram Channel