Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В УПЦ МП заявили, що Генштаб розпорядився не пускати її капеланів

Священнослужителі УПЦ МП, замість того, щоб змінюватися, лише скаржаться російським ЗМІ на життя.

yaplakal.com

В УПЦ МП заявили, що Генштаб розпорядився не пускати її капеланів

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що Генштаб ЗСУ навесні 2018 року розпорядився не допускати її капеланів у військові частини

Про це йдеться у повідомленні інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, пише Українська правда.

Вказується, що заступник Голови відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архимандрит Лука (Винарчук) розповів, що "директиву Генштабу ЗСУ з грифом "ДСК" (для службового користування) не допускати капеланів Української Православної Церкви (МП - ред.) у військові частини отримали усі командири ще навесні 2018 року".

"Були сформовані списки з іменами священиків Української Православної Церкви (МП - ред.), яких названо "учасниками гібридної війни", серед них є й моє ім’я. Дані документи були розіслані з Генерального штабу на місця", - заявив він.

"Українська правда" звернулася із запитом щодо дерективи до Управління комунікацій та преси Mіністерства оборони України. 

Були сформовані списки з іменами священиків Української Православної Церкви, яких названо "учасниками гібридної війни", серед них є й моє ім’я. 

Раніше Українська православна церква Московського патріархату вважає неможливою свою участь в об’єднавчому соборі.

Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви і відтоді в Україні, фактично, не існує УПЦ Московського патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.

Також синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Telegram Channel