Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Систему зі штучним інтелектом навчили вести новини (Відео)

Цей віртуальний чолов'яга натякаэ, що молоді не варто нині йти вчитися на диктора.

Сіньхуа/скрін з відео

Систему зі штучним інтелектом навчили вести новини (Відео)

Інженерами були створені два ведучих: один для англійського мовлення і один для китайського

Китайське агентство новин Сіньхуа представило ведучого новин, який повністю змодельований системою штучного інтелекту.

Віртуальні диктори отримали вигляд реального ведучого Чжан Чжао і читають новини з використанням синтезованих голосів, пише «Новое время» з посиланням на The Verge.

Кожен ведучий може працювати 24 години на добу на офіційному веб-сайті та на різних платформах соціальних мереж, знижуючи витрати на виробництво новин та підвищуючи ефективність.

У Сіньхуа кажуть, що у подібних роботів є «нескінченні перспективи», і вони набагато дешевші, ніж диктори з плоті і крові.

Не зовсім зрозуміло, які технології було використано для створення зображень. Імовірно, інженери з Сіньхуа використовували кадри Чжан Чжао як базовий шар, а потім анімували частини рота й обличчя, щоб перетворити знімок на віртуального ведучого. Об'єднавши це рішення з синтезованим голосом, Сіньхуа отримали електронного ведучого новин.

«Кожен ведучий може працювати 24 години на добу на офіційному веб-сайті та на різних платформах соціальних мереж, знижуючи витрати на виробництво новин та підвищуючи ефективність» - запевняють у Сіньхуа.

Втім, технологія має свої обмеження. На роликах видно, що діапазон виразів обличчя нових дикторів обмежений, а голос явно штучний. Але дослідження в галузі машинного навчання в цій сфері швидко прогресують, і неважко уявити майбутнє, в якому віртуальні ведучі не відрізняються від реальних.

«Розвиток медіаіндустрії вимагає постійних інновацій та глибокої інтеграції передових технологій. Я буду невпинно працювати, щоб тримати вас в курсі, у міру того як тексти будуть надходити в мою систему», - розповів віртуальний ведучий у своєму першому ефірі.

Telegram Channel