Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Де найкращий в світі сир?

Журі оцінювали зовнішній вигляд сиру, якість скоринки, основні характеристики і, звичайно ж, смак.

agronews.ua

Де найкращий в світі сир?

У Бергені пройшов престижний міжнародний конкурс сироварів World Cheese Awards, де було представлено майже 3500 сортів сиру з усього світу

Головну премію отримав місцевий норвезький сир Фанауст (Fanaost), який виробляють на фермі Устегорден під Бергеном, повідомляє Агроньюз з посиланням на agroreview. Друге місце дісталося теж норвезькому сиру — володарем срібла став сир Хельфейт (Helfeit). Це традиційний коричневий козячий сир, який виробляється на фермі Стурдален Гардсбрюк в містечку Тинн в провінції Телемарк.

На конкурс було представлено 3472 сорти сиру з 41 країни. 

На конкурс було представлено 3472 сорти сиру з 41 країни. Неважко здогадатися, що такі «сирні» держави, як Італія, Швейцарія, Франція, Німеччина привезли до Норвегії велику кількість різноманітних сирів. Однак справжнім сюрпризом стала рекордна кількість місцевих норвезьких сирів: честь країни захищали 175 різновидів цього улюбленого багатьма продукту.

До складу журі конкурсу крім професійних суддів і експертів увійшли і прості поціновувачі сиру — блогери, журналісти, представники музеїв і інших установ, які прямо не пов’язані з гастрономією. В цьому році в журі працювали 50 норвежців і 180 суддів з 29 інших країн. Вони оцінювали зовнішній вигляд сиру, якість скоринки, основні характеристики (вміст вологи, жиру, колір, консистенцію) і, звичайно ж, смак.

Telegram Channel