Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцькому педколеджі протягом тижня тривали заходи до Дня української мови

Луцький педагогічний коледж

У Луцькому педколеджі протягом тижня тривали заходи до Дня української мови

Урочисті та пізнавальні заходи ініціювала кафедра словесних дисциплін.

7 листопада проведено круглий стіл «Мовна ситуація в Україні: погляд молоді», який об’єднав навколо себе представників різних позицій стосовно цієї проблеми: радикально-націоналістичних, поміркованих, консервативних. До активного обговорення долучилися й викладачі коледжу з різних кафедр, що свідчить про важливість та актуальність мовного питання серед різних поколінь.

Напередодні свята студенти та викладачі Луцького педагогічного коледжу мали можливість поринути в історію родинної реліквії – хустки - під час виховної години  «Гарний дарунок – хустина квітчаста».

9 листопада у коледжі відбувся І етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який щорічно стартує в День української писемності та мови. Учасників мовного змагання привітали зі святом та побажали творчої наснаги викладачі кафедри словесних дисциплін, які традиційно організовують цей конкурс  і заохочують своїх вихованців любити і вивчати рідну мову.

 Після вітального слова юні мовознавці приступили до виконання завдань. За перемогу в І етапі змагалися більше 30 студентів ІІІ-го і ІV-го курсів, які проявили бажання випробувати свої сили у лінгвістичних та творчому завданнях.

А розпочалось урочисте відкриття святкових заходів з літературної сторінки «Сила українського слова».

9 листопада у коледжі відбувся І етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який щорічно стартує в День української писемності та мови. 

Цього дня Луцький педагогічний коледж долучився до масштабної всеукраїнської акції – написання радіодиктанту національної єдності. Участь у флешмобі взяли не лише студенти, а й чимало викладачів закладу. Цьогорічний диктант називався «Крила України». Офіційне гасло акції  – «пишемо разом», влучно підкреслює, що мова є потужним елементом єднання. 

В обідню перерву учасники усіх заходів мали можливість насолодитись музичною сторінкою «Ой пісня та коханая – то ріднії слова». Українські пісні на слова класиків, які прозвучали в сучасній інтерпретації у виконанні студентів коледжу, не лишили байдужим нікого з присутніх.

Особливий «окрилений» настрій цього дня подарувала презентація збірки Людмили Шуст «Розкрилля». Святкова імпреза відбулася у символічний для авторки день – День української мови та писемності. На урочисту подію завітали друзі, колеги та вихованці Людмили Миколаївни.

Модератор поетичного заходу – Наталія Дзямулич розповіла усім присутнім коротку історію зародження збірки «Розкрилля», про її ідейників, і власне про саму авторку.  

Слова привітання прозвучали від письменника та видавця Миколи Мартинюка, ініціатора видання збірки. Захоплення легкістю та образністю поетичних творів Людмили Шуст висловила письменниця Ніна Горик. Про деякі секрети життєвого й творчого шляху поетеси розповіла її подруга-письменниця Наталія Шульська та відзначила справжність почуттів у поезії Людмили.

Присутні слухали чуттєву поезію письменниці у виконанні студентів коледжу та самої авторки. Інтимна лірика, близькі багатьом образи з дитинства та юності, невимушене і цікаве спілкування – подарували безліч позитивних емоцій і зробили свято незабутнім.

Telegram Channel