Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Намальовані вибори»: в ОРДО очікувано «перемагає» діючий ватажок

«Попробуйте не проголосовать!»

Фото segodnya.ua.

«Намальовані вибори»: в ОРДО очікувано «перемагає» діючий ватажок

Хто б сумнівався?

За попередніми підрахунками голосів на незаконних «виборах» в ОРДО діючий ватажок бойовиків Денис Пушилін набирає 57,3%. Такі дані наводить російський «Інтерфакс» з посиланням на «ЦВК ДНР» і підсумки обробки 27,19% протоколів «виборів», інформує «Українська правда».

Зазначається, що інші «кандидати» набрали: Олена Шишкіна – 9,1%, Роман Євстифєєв – 8,5%, Володимир Медведєв – 7,8%, Роман Храменков – 17,3%.

На «парламентських виборах» громадський рух «Донецька республіка» набрав 74,03% «голосів» виборців, громадський рух «Вільний Донбас» – 25,07%.

На «парламентських виборах» громадський рух «Донецька республіка» набрав 74,03% «голосів» виборців, громадський рух «Вільний Донбас» – 25,07%.

На пост «голови ДНР» претендували п’ятеро людей. Серед них нинішній «виконуючий обов’язки керівника ДНР» Денис Пушилін. Крім того, серед кандидатів «суддя народного трибуналу» Олена Шишкіна; «громадянин республіки» Роман Храменков; пенсіонер, колишній «заступник міністра освіти і науки ДНР» Володимир Медведєв і керівник музею бойової і трудової слави ветеранів Афганістану Петровського району Донецька Роман Євстифеєв.

За посаду «глави ЛНР» вели боротьбу чотири кандидати, серед них – «виконуючий обов’язки глави ЛНР» Леонід Пасічник; голова «загальнореспубліканської професійної спілки працівників освіти і науки ЛНР» Олег Коваль; голова Перевальського територіального відділення громадського руху «Луганський економічний союз» Людмила Руснак і голова профспілкової організації «Республіканський профспілка працівників залізничного транспорту Луганської народної республіки» Наталія Сергун.

Тим часом канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон назвали «вибори» в так званих «ДНР» і «ЛНР» незаконними. Про це вони заявили після зустрічі з президентом України Петром Порошенком в Парижі, пише DW.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон назвали «вибори» в так званих «ДНР» і «ЛНР» незаконними.

«Так звані вибори підривають територіальну цілісність і суверенітет України», – заявили лідери, підкресливши, що цей захід суперечить мінським домовленостям і підписаній в лютому 2015 року декларації глав держав і урядів чотирьох країн «нормандського формату» – України, Росії, Німеччини та Франції.

Муніципальні вибори в Донецькій і Луганській областях України повинні проводитися відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, вказали Меркель і Макрон.

Telegram Channel