Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцькі студенти згадували своїх далеких предків по духу

Мандрівка у дивовижний світ минулого.

Луцька міська рада.

Луцькі студенти згадували своїх далеких предків по духу

У Музеї історії Луцького братства працювала історико-літературна майстерня «Мова моя – живе слово»

Як повідомляється на сайті Луцької міської ради, у такому форматі кілька років поспіль тут відбувається знайомство з автентичними мовними пам’ятками з фондів Волинського краєзнавчого музею. Цього разу гостями музею були студенти-мовники Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

 Об’єктом вивчення стала пам’ятка Луцького братства – «Лямент по отцю Іоану Васильовичу…» – збірка ранньобарокових віршів, написаних і видрукуваних у Луцьку в 1628 р.

Об’єктом вивчення стала пам’ятка Луцького братства – «Лямент по отцю Іоану Васильовичу…» – збірка ранньобарокових віршів, написаних і видрукуваних у Луцьку в 1628 р. Науковець музею і модератор заходу Олена Бірюліна познайомила студентів з історичними обставинами появи збірки жалобної поезії, з її героєм – настоятелем братської церкви, авторами окремих віршів, видавцями книжки.

Було й читання поезій. Справжнє пожвавлення викликали емоційні декламування «Трену нищих спудеїв школи братскої луцкої» та «Епітафіону». Студентська аудиторія нагородила спудеїв-декламаторів оплесками. Цим заходом музей почествував 390-річний ювілей виходу унікальної в історії рідного міста книги – луцького першодруку.

Telegram Channel