Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Цукрові заводи Волині приймають буряки від населення

Одноосібники вирощують 15 відсотків цукрових буряків від загальної кількості.

gnidava.lt.ua

Цукрові заводи Волині приймають буряки від населення

Цього року заготівлю і переробку цукрових буряків проводять ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та Іваничівський цукровий завод ПП «Європацукор»

Про це повідомляє Агравері з посиланням на прес-службу Гнідавського цукрового заводу.

Станом на 12 жовтня 2017 року у всіх категоріях господарств викопали 7,5 тис. га цукрових буряків — 53,2% від загальної посівної площі, викопали 306,0 тис. т буряків. Урожайність становить 400-500 ц/га, а на окремих площах чягає 900 ц/га. На цукрові заводи та бурякопункти уже вивезли 250,0 тис. т сировини, виробили 32,4 тис. т цукру.

На цукрові заводи та бурякопункти уже вивезли 250,0 тис. т сировини, виробили 32,4 тис. т цукру. 

«15 жовтня ПАТ "Гнідавський цукровий завод" розпочав приймання цукрових буряків від населення, нині сезон у розпалі», - йдеться в повідомленні.

На Гнідавському цукровому заводі переконують, що одноосібні селянські господарства в них на особливому напрямку, для них є окремі склади, окрема вага, щоб вони швидко та ефективно могли довести свою продукцію, здати на зберігання, загрузити відразу ж жом та цукор і спокійно поїхати додому.

На цукровому заводі роблять наголос на тому, що без одноосібних господарств їм теж буде важко, адже це 15% цукрового буряка від загальної кількості. Це для заводу не є визначальним критерієм, однак досить важливим внеском у сезон цукроваріння.

Telegram Channel