Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Невже асистентка дійсно викрала поїзд Гаррі Поттера?

Помічницю підозрюють у несанкціонованому використанні коштів.

Радіо МАКСИМУМ.

Невже асистентка дійсно викрала поїзд Гаррі Поттера?

Джоан Роулінг подала до суду на колишню помічницю

Як розповідає портал bookmіx, з посиланням на BBC, відома британська письменниця, літературна «мама» Гаррі Поттера Джоан Кетлін Роулінг подала до суду на колишню співробітницю, вимагаючи компенсації у розмірі 24 тисячі фунтів стерлінгів.

53-річна Роулінг стверджує, що Аманда Дональдсон, яка пропрацювала особистою помічницею автора в період з лютого 2014 по квітень минулого року, перш ніж була звільнена за грубий проступок, систематично порушувала суворі робочі правила, використовуючи карту для покупки косметики, кішок, кави та подарунків.

У юридичних документах, поданих до суду, затверджується, що 35-річна помічниця звинувачується в розтраті і розкраданні на загальну суму в 23 696,32 фунтів стерлінгів. Дональдсон була відповідальною за кошти, тому їй довірили кредитну карту.

 Припускають, що Дональдсон також придбала двох кішок вартістю £ 1200 і виписала £ 400 готівкою за депозит в ресторані.

У лютому минулого року бухгалтер виявила розбіжності в звітах і зростання обсягів особистих витрат Дональдсон. Після зустрічі помічниці з бухгалтером для обговорення використання картки, її дію призупинили.

Відзначено, що помічниця зробила серію несанкціонованих платежів. Роулінг також стверджує, що Дональдсон вкрала колекційні предмети Гаррі Поттера - моторизований Хогвартс-експрес вартістю £ 467,56, «Чарівну колекцію» вартістю £ 2231,76 і «Набір оповідань Барда Бідла» вартістю £ 395. При цьому автор говорить, що іграшки були взяті без її «відома або згоди». Припускають, що Дональдсон також придбала двох кішок вартістю £ 1200 і виписала £ 400 готівкою за депозит в ресторані. Однак чоловік пані Роулінг - Нейл Мюррей виявив, що ніякого депозиту не було виплачено. Автор також стверджує, що її колишня співробітниця викрала $ 7 742 іноземних грошей із сейфа.

Дональдсон в позовах відмовила, повідомивши, що Роулінг «не понесла жодних втрат і не має права на відшкодування» від неї. Жодних коментарів виданню вона не дала.

Telegram Channel