Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку не відімкнуть воду

Однією із причин виникнення заборгованості підприємства за електроенергію стала і недобросовісна оплата послуг водопостачання та водовідведення частиною споживачів.

Волинь-нова

У Луцьку не відімкнуть воду

Вдалося досягти згоди із ПрАТ «Волиньобленерго» щодо часткового погашення боргів КП «Луцькводоканал», тож підприємство від електроенергії не відключатимуть

Як бачимо, вода у Луцьку є, усупереч всім негативним прогнозам і чуткам, які нещодавно дуже активно ширилися в інформаційному просторі міста. Звісно, «Волиньобленерго» потребує своєчасної оплати за надані послуги, але, зрештою, є й закон про питну воду і про те, що «Луцькводоканал» визнаний монополістом у сфері водопостачання Волині. Аби вирішити питання, разом із першим заступником директора КП «Луцькводоканал» Віктором Гуменюком, ми провели значну кількість зустрічей та перемовини з генеральним директором ПрАТ «Волиньобленерго» Артемом Мартинюком та представниками підприємства.

Однією із причин виникнення заборгованості підприємства за електроенергію стала і недобросовісна оплата послуг водопостачання та водовідведення частиною споживачів.

На одній із нарад міської влади було прийнято рішення про необхідність часткового погашення боргів минулих періодів, аби не виникало форс-мажорних обставин у сфері водопостачання в нашому місті. Заборгованість підприємства «Луцькводоканал» виникла внаслідок недосконалого механізму формування тарифів на державному рівні та часових розбіжностей у їх оплаті. Фактично, КП «Луцькводоканал» повинен був оплачувати електроенергію, вартість якої вища, ніж закладено в тарифі за послуги водопостачання та водовідведення, а також не маючи своєчасних фінансових поступлень від споживачів, які вносять плату за послуги з водопостачання в останніх числах місяця за попередній місяць. Однією із причин виникнення заборгованості підприємства за електроенергію стала і недобросовісна оплата послуг водопостачання та водовідведення частиною споживачів.

Джерело: Григорій Недопад
Telegram Channel