Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Генпрокуратура підтвердила арешт снайпера, підозрюваного у вбивствах на Євромайдані

Немає слів...

Новое время

Генпрокуратура підтвердила арешт снайпера, підозрюваного у вбивствах на Євромайдані

Скоро вже буде п'ять років з тих трагічних подій

У Генеральній прокуратурі України підтвердили інформацію про арешт колишнього снайпера внутрішніх військ МВС, підозрюваного у вбивстві активістів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 під час Революції Гідності.

Про це з посиланням на главу Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергія Горбатюка, передає Новое время з посиланням на УНІАН.

За його словами, затриманому оголосили підозру у скоєнні злочину за ч. 2. ст. 115 і ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (умисне вбивство; перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Раніше він служив. У той час він був у внутрішніх військах, потім - у Нацгвардії. А тепер - років зо два як звільнений. Він в якомусь приватному підприємстві працював.

Як розповів Горбатюк, після служби у внутрішніх військах підозрюваний перейшов до Національної гвардії України. При цьому він уточнив, що коли у кінці жовтня чоловіка затримали, лави НГУ він на той час вже покинув.

"Раніше він служив. У той час він був у внутрішніх військах, потім - у Нацгвардії. А тепер - років зо два як звільнений. Він в якомусь приватному підприємстві працював", - зазначив Горбатюк.

Він також додав, що прокуратура зволікала з затриманням, оскільки збирала необхідну доказову базу.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про арешт снайпера, який стріляв у активістів Майдану у 2014 році.

Telegram Channel