Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Невже Coca-Cola справді забрала в нього рецепт?

Компанія вважає обвинувачення безпідставними.

Agronews.

Невже Coca-Cola справді забрала в нього рецепт?

Мексиканець вимагає відшкодування $ 344 мільйонів

Мексиканський підприємець Хосе Антоніо дель Валле подав позов проти Coca-Cola, звинувативши найбільшого в світі виробника безалкогольних напоїв в шахрайстві і крадіжці промислової власності. Йдеться про права на напій, що містить речовину Gaba, яке, за деякими твердженнями, покращує роботу мозку. Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна, розповідає портал Agronews.

Прокуратура Мехіко, яка перевіряла скаргу Х.А. дель Валле, прийшла до висновку, що Coca-Cola повинна відшкодувати бізнесменові збиток в розмірі $ 344,5 млн. У найближчі тижні офіс прокурора направить відповідні документи топ-менеджерам Coca-Cola в Мексиці. Суду ще належить вирішити, чи варто висувати звинувачення проти компанції.

У позові Х.А. дель Валле мова йде про газований напій, формулу якого бізнесмен створив після візиту в Японію, де він зауважив популярність амінокислотної добавки Gaba, яка широко використовувалася в напоях і снеках в країні.

 Х.А. дель Валле випустив першу версію напою на основі Gaba в Мексиці і в Нідерландах в 2012 році.

Х.А. дель Валле випустив першу версію напою на основі Gaba в Мексиці і в Нідерландах в 2012 році. У 2017 році він почав переговори з Coca-Cola про співпрацю у випуску нового продукту, який отримав назву «Go Gaba». Сторони підписали угоду в грудні 2017 року, в якому зазначалося, що компанія і її підрозділи не будуть випускати, поширювати або продавати напої, аналогічні «Go Gaba», принаймні, протягом 30 місяців після завершення періоду ексклюзивності.

Однак, через шість місяців після підписання угоди, компанії Х.А. дель Валле – Yaso – стало відомо, що Coca-Cola випустила в Японії новий напій «Fanta Gaba». При чому, за словами бізнесмена, незабаром після того, як його юристи повідомили Coca-Cola про те, що випуск цього напою є порушенням угоди, «Fanta Gaba» зникла з полиць магазинів в Японії.

У Coca-Cola звинувачення Х.А. дель Валле назвали «абсолютно безпідставними і неспроможними».

Telegram Channel