Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Інтерпол може очолити росіянин

На початку жовтня 2018 року президент Інтерполу Мен Хунвей подав у відставку.

УП

Інтерпол може очолити росіянин

Нового керівника оберуть 21 листопада на засіданні в Дубаї

Після відставки глави Інтерполу Мен Хунвея на його місце претендують два кандидати, один з яких - віце-президент відомства, екс-глава Національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ Олександр Прокопчук. 

Буде недоцільно, якщо країна, в якій зафіксовано порушення правил Інтерполу, отримає провідний статус у ключовій наглядовій установі.

Другий кандидат - виконуючий обов'язки голови Ітерполу Кім Чон Ян з Південної Кореї. Про це пише видання Financial Times, передає УП.

Як зазначає FT, виконавчий директор британської організації із захисту прав Fair Trials Яго Рассел напередодні написав листа генеральному секретареві Інтерполу Юргену Штоку щодо кандидатів.

«Буде недоцільно, якщо країна, в якій зафіксовано порушення правил Інтерполу (наприклад, часте використання своїх систем для поширення повідомлень з політичними мотивами), отримає провідний статус у ключовій наглядовій установі», – йдеться у листі Рассела.

Нагадаємо, що у китайському антикорупційному відомстві заявили, що президента Інтерполу Хунвея «підозрюється у порушенні закону». Про конкретні підозри стосовно голови Інтерполу не повідомлялося.

Telegram Channel