Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
NASA запустило до МКС ракету, створену за участю українських підприємств (відео)

Orbital ATK - одна з двох компаній, яка займається доставкою вантажів на МКС для NASA.

Скрін із відео/NASA

NASA запустило до МКС ракету, створену за участю українських підприємств (відео)

Корабель Cygnus доставить на Міжнародну космічну станцію близько 3,4 тонн вантажу

Ракета-носій Antares з космічним кораблем Cygnus в суботу, 17 листопада, стартувала з космодрому у Вірджинії, повідомляє NASA, передає LB.ua.

Antares створена американською корпорацією Orbital ATK за участю, зокрема українських підприємств.

Ракета Antares є успішним прикладом взаємодії компаній космічної галузі України та США у сфері мирного дослідження космосу.

«Так, головна конструкція першого ступеня ракети розроблена конструкторським бюро «Південне» і виготовлена на «Південному машинобудівному заводі ім.Макарова» у співпраці з українськими підприємствами «Хартрон-Аркос», «Хартрон-ЮКОМ», «Рапід» та іншими. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях «Антареса», які проводилися в США», - написав посол України в США Валерій Чалий у своєму Facebook.

Він зазначив, що ракета Antares «є успішним прикладом взаємодії компаній космічної галузі України та США у сфері мирного дослідження космосу».

Сьогоднішній старт - це вже десята доставка вантажів на МКС з одинадцяти, замовлених NASA у компанії Orbital ATK в рамках контракту на 2,9 млрд доларів. Вісім з них були здійснені із застосуванням ракети-носія Antares, в двох інших випадках використовувалася ракета Atlas V.

Ще 20 запусків космічне управління замовило у компанії SpaceX, яка використовує ракети-носії Falcon 9 і вантажні модулі Dragon. SpaceX виконала вже 14 з них.

Telegram Channel