Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Конгрес США підтримує вступ України до НАТО, — сенатор

Одним із критеріїв, необхідних для набуття країною членства у НАТО, є відсутність невирішених територіальних конфліктів і суперечок.

Getty Images

Конгрес США підтримує вступ України до НАТО, — сенатор

Водночас американці визнають, що на шляху цьому є певні процедурні складнощі

Обидві палати Конгресу США підтримують майбутнє набуття Україною членства у НАТО.

Таку думку під час перебування в Канаді висловив сенатор від Республіканської партії США Роджер Вікер, повідомляє «Укрінформ».

Чи дозволимо ми Росії фактично накладати вето, прибравши до рук частину країни, і таким чином зробивши її непридатною (до набуття членства у НАТО - ред.) на технічних підставах?

«Як на мене, у Сенаті та Конгресі США існує двопартійна підтримка зазначеного вами розширення», - відповів Вікер на запитання про перспективи членства України, Грузії, Молдови та Косово у НАТО.

Щодо перешкод сенатор зауважив: «Нам слід поставити запитання: чи дозволимо ми Росії фактично накладати вето, прибравши до рук частину країни, і таким чином зробивши її непридатною (до набуття членства у НАТО - ред.) на технічних підставах? Ми маємо такі проблеми із Грузією, Україною, Молдовою».

При цьому Вікер додав, що це питання маємо вирішити ми як Альянс. «Однак, дійсно є імпульс на розширення та включення інших», - підсумував він.

Telegram Channel