Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
З космодрому НАСА запустили ракету, виготовлену за участю українських підприємств

Україна до створення цієї штуки також доклалася!

5 канал

З космодрому НАСА запустили ракету, виготовлену за участю українських підприємств

Цього року це трапляється вже вдруге

З космодрому НАСА "Уоллопс Айленд" (штат Вірджинія, США) здійснений запуск ракети-носія "Антарес", виготовленої за участю українських підприємств.

Про це повідомив у Facebook посол України в США Валерій Чалий, інформує Українська правда.

Ця ракета має доставити вантажний модуль "Сігнус" до Міжнародної космічної станції.

Він уточнив, що ця ракета має доставити вантажний модуль "Сігнус" до Міжнародної космічної станції.

""Антарес" створений американською корпорацією "Орбітал АТК" за участю іноземних партнерів, у т.ч. низки українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС", "Хартрон-ЮКОМ", "РАПІД" та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях "Антареса", які проводилися в США", - зазначив Чалий.

Він додав, що в червні 2018 року американська компанія "Орбітал АТК" – партнер України по проекту - стала підрозділом однієї за найпотужніших оборонних корпорацій США – Northrop Grumman Inc.

Як повідомлялося, 21 травня цього року у США зі стартового майданчика Уоллопс в штаті Вірджинія компанією Orbital ATK вже була успішно запущена ракета-носій Antares, в створенні якої брали участь українські фахівці.

 

Telegram Channel