Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
При спробі переміщення через кордон автомобіля правопорушник травмував прикордонника

У військовослужбовця - травма гомілки та пальців правої ноги

Державна прикордонна служба

При спробі переміщення через кордон автомобіля правопорушник травмував прикордонника

Співробітники Держприкордонслужби продовжують проведення активних заходів, спрямованих на боротьбу з проявами протиправної діяльності на державному кордоні України

Натомість організатори незаконної діяльності намагаються чинити спротив та вдаються до провокативних дій щодо співробітників прикордонного відомства, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Підтвердженням цьому є черговий факт невдалої спроби перемістити через українсько-білоруський кордон транспортний засіб, під час якої правопорушник здійснив наїзд на прикордонника.

Так, учорау п’ятницю ввечері водій позашляховика «Мітсубіші Паджеро» проігнорував законну вимогу правоохоронців зупинитися і здійснив на них наїзд, чим створив загрозу життю та здоров’ю особовому складу прикордонного наряду відділу «Доманове» Луцького загону.

Так, учорау п’ятницю ввечері водій позашляховика «Мітсубіші Паджеро» проігнорував законну вимогу правоохоронців зупинитися і здійснив на них наїзд, чим створив загрозу життю та здоров’ю особовому складу прикордонного наряду відділу «Доманове» Луцького загону. У результаті наїзду один прикордонник отримав тілесні ушкодження, а саме – травму гомілки та пальців правої ноги. Після здійснення попереджувального пострілу вгору, цей автомобіль  розвернувся та направився в тил ділянки, в напрямку населеного пункту Кортеліси Ратнівського району, що на Волині. Щоб зупинити позашляховик військовослужбовець наряду застосував зброю по колесам автівки, але порушнику вдалося втекти.

Одразу по цьому факту поінформовано Національну поліцію, СБУ, прокуратуру, військову контррозвідку, а також внутрішню та власну безпеку Держприкордонслужби. До Ратнівського відділу поліції у Волинській області  направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

У результаті наїзду один прикордонник отримав тілесні ушкодження, а саме – травму гомілки та пальців правої ноги", - йдеться в повідомленні.

Наразі триває пошук автомобіля та ймовірно інших осіб, причетних до цього правопорушення.

Варто нагадати, що нещодавно у результаті чергових зухвалих дій контрабандисти збили автомобілем прикордонника відділу «Ділове» Мукачівського загону. Військовослужбовець помер не приходячи до свідомості.

Telegram Channel