Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Люди п’ють горілку через… поганий клімат?

До проблем додається ще й холод.

Вокруг Света.

Люди п’ють горілку через… поганий клімат?

Вчені пов’язали обсяги спожитого спиртного із середньорічною температурою та кількістю сонячних годин

Команда дослідників з США, Іспанії та Мексики, проаналізувавши інформацію про споживання алкоголю в 193 країнах світу, з'ясувала, що холодний клімат провокує алкоголізм. Про це розповідає Вокруг Света.

Дослідники розрахували по країнам частку громадян, які вживають алкоголь, сильно питущих людей (тих, хто протягом місяця п'є 60 і більше грамів чистого етилового спирту), а також тих, чия пристрасть до алкоголю призвела до цирозу печінки.

 Автори з'ясували, що кліматичні показники безпосередньо пов'язані з кількістю випитих літрів алкоголю на душу населення за рік.

Автори з'ясували, що кліматичні показники безпосередньо пов'язані з кількістю випитих літрів алкоголю на душу населення за рік. Чим більше сонячних днів в країні – тим менше в ній любителів алкоголю, і навпаки: в країнах з суворим кліматом і похмурою погодою більше зловживають і доводять себе до цирозу печінки.

Вчені вважають, що причина такого взаємозв'язку проста: алкоголь допомагає жителям холодних країн зігріватися. Також грають роль психічні розлади, які теж частіше зустрічаються в холодному кліматі.

Telegram Channel