Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Гарантія безпеки чи дратування Росії?

Генерал Джозеф Данфорд пообіцяв виконати зобов'язання

Корреспондент.

Гарантія безпеки чи дратування Росії?

Американські військові точно будуть у Польщі

Влада США гарантує Польщі присутність на її території певних американських військових сил. Про це під час виступу в Канаді заявив глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, інформує з посиланням на Укрінформ, Корреспондент.

«Точного рішення щодо американських сил у Польщі ще не було, але ми сказали нашим польським співрозмовникам: «Можете бути впевнені, що американський прапор буде в Польщі, як і військові можливості, і наша здатність виконати зобов'язання щодо безпеки Польщі», - сказав Данфорд.  

 А в населеному пункті Редзіково на півночі країни будується американська база - елемент американської системи ПРО системи Aegis Ashore.

За його словами, зараз обговорюється найбільш ефективний тип організаційної структури цієї присутності. «Є кілька варіантів для досягнення цього: за допомогою або постійних сил, або ротаційних сил високої готовності, що продемонструє нашу прихильність зобов'язанням у Польщі та можливість відвадити будь-якого потенційного противника», - підкреслив генерал.

Зараз на території Польщі дислокуються понад 3 тисячі американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі. Так, у рамках посиленої передової присутності НАТО біля міста Ожиш на північному сході Польщі розміщуються декілька сотень військових США - батальйонна бойова група.

Крім того, у декількох гарнізонах (Жагань, Свентошув, Сквежина і Болеславець) на заході Польщі в рамках ініціативи зі зміцнення європейського регіону дислокуються підрозділи бойової групи бронетанкової бригади США. Додатково в Польщі розміщено також повітряний компонент зі складу бригади бойової авіації. А в населеному пункті Редзіково на півночі країни будується американська база - елемент американської системи ПРО системи Aegis Ashore.

Telegram Channel