Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вилов риби на зимувальних ямах у водоймах Волинської області заборонено!

Вилов риби на зимувальних ямах у водоймах Волинської області заборонено!

З 1 листопада 2018 року до закінчення зимового періоду заборонено промисловий та любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у водоймах області

Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

Заборонені місця для вилову риби встановлені відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області (Волинський рибоохоронний патруль) від 24 жовтня 2018 року № 75-О/Д, повідомив старший державний інспектор відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» А.С.Неридько.

За недотримання вищевказаних норм передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 34 до 680 грн.  

Рибалкам-любителям слід пам’ятати, що риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку.

За недотримання вищевказаних норм передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Окрім штрафу за незаконний вилов нараховується збитки за кожну виловлену рибину, наприклад: судака – 510 грн., сома — 425 грн., щуки — 340 грн., сазана (коропа) — 306 грн., білого амура — 255 грн., товстолобика — 255 грн., білизни (жереха) — 255 грн., ляща — 170 грн., лина — 119 грн., плітки — 85 грн., краснопірки — 68 грн., карася – 17 грн. тощо. 

У Турійському районі визначено чотири місця зимівлі риби. На річці Турія таких два: поблизу села Задиби та села Гаруша, а також до переліку водойм де визначені місця зимівлі увійшли озера Сомин та Озеряни.

Детальніше із Переліком основних  місць зимівлі  водних біоресурсів в осінньо-зимовий період 2018-2019 років у водоймах, що знаходяться в зоні діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області (Волинський рибоохоронний патруль) можна ознайомитись на сайті.

Telegram Channel