Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині зібрали 58 мільйонів гривень земельного податку

Податківці застерігають платників земельного податку від накопичення боргу.

Північ-інфо

На Волині зібрали 58 мільйонів гривень земельного податку

Це на 11,2 відсотка більше аналогічних показників минулого року

Позитивна динаміка надходжень земельного податку переконує в ефективності заходів органів місцевої влади та територіальних органів ДФС у напрямку залучення до оподаткування фізичних осіб. Варто відзначити, що більшість платників земельного податку дисципліновані та відповідальні, виконали свої податкові зобов’язання вчасно, констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування об’єкта, зараховується до бюджету громади. Тому кожен землевласник, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у розвиток території. У взаємодії з органами місцевої влади фахівці ДФС сформували та у визначені терміни надіслали всім платникам повідомлення – рішення про нараховану суму земельного податку. Наша комунікація з органами місцевої влади  виявилася ефективною – місцеві бюджети отримали передбачені суми земельного податку», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування об’єкта, зараховується до бюджету громади. Тому кожен землевласник, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у розвиток території.  

Водночас в Головному управлінні ДФС у Волинській області застерігають платників земельного податку від накопичення боргу. Оскільки окремі громадяни зволікають зі сплатою земельного податку з різних причин,  то вони потрапили до переліку боржників. Як відомо, це призводить до нарахування пені та штрафних санкцій.

Щоб уникнути такої ситуації в ГУ ДФС у Волинській області рекомендує громадянам, які мають у власності чи користуванні земельні ділянки, сплатити нараховані суми земельного податку, а тим, хто з певних причин не отримав повідомлення-рішення, варто негайно звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем податкової адреси і з’ясувати, чи нараховувався їм земельний податок.

Telegram Channel