Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українська компанія вперше відтворила рецепт пивної медовухи київських князів

Наступна партія продукції буде готова вже на початку грудня.

agronews.ua

Українська компанія вперше відтворила рецепт пивної медовухи київських князів

Пивна компанія «Уманьпиво» першою в Україні відтворила класичний рецепт медовухи в пивному напої «Медовар»

Про це повідомив директор з виробництва на підприємстві Станіслав Омельчук, пише Агравері.

«Хотілося зробити медовуху, в її першопочатковому вигляді. Як відомо з історії, медовуха при князях Київської Русі – це був заброджений напій на основі меду, куди додавався хміль. Зараз же у нас в країні медовуха асоціюється з напоєм з високим вмістом спирту. Здебільшого – це горілка, в яку добавляють мед. Наш же напій виробляється з меду, який ми збираємо на своїх пасіках, шляхом виготовлення медового сусла, тобто мед розводиться з водою, куди добавляються хміль та самкоароматичні добавки», – розповів Омельчук.

Пивоварня встигла виготовити лише першу пробну партію продукту об’ємом 10 тисяч пляшок, які дуже швидко були розкуплені.  

За словами директора «Уманьпиво» Ігоря Кисіля, пивоварня встигла виготовити лише першу пробну партію продукту об’ємом 10 тисяч пляшок, які дуже швидко були розкуплені. Компанія не очікувала такого ажіотажу, і не встигла виготовити чергову партію продукції, адже виробництво такої медовухи є більш тривалим процесом ніж виробництво традиційного пива – медове сусло зброджується довше ніж сусло із ячмінного солоду.

В компанії запевнили, що наступна партія продукції буде готова вже на початку грудня.

Telegram Channel