Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Рівненщині освятили пам'ятник на могилі коменданта ОУН

На завершення заходу всі присутні спільно виконали Державний Гімн України.

zdolbun.gov.ua

На Рівненщині освятили пам'ятник на могилі коменданта ОУН

Урочиста церемонія відбулася на кладовищі у селі Гільча Перша Здолбунівського району

Пам’ятник встановлено на могилі Павла Назарчука («Хресного»), коменданта ОУН Здолбунівського району. Освячення провів благочинний Здолбунівського благочиння протоієрей Павло Джура.

Це вже восьмий пам’ятник, який встановлюють на могилах українських патріотів.

На цвинтарі зібралися наші небайдужі земляки, серед яких і ті, хто брав участь у роботах з встановлення пам’ятника. Долучилися до заходу народний депутат Олександр Дехтярчук, коштом якого було встановлено пам’ятник, а також голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

Як зазначив Олександр Дехтярчук, це вже восьмий пам’ятник, який він разом з командою однодумців встановлюють на могилах українських патріотів у районах нашого округу. А вже незабаром на Здолбунівщині розпочнеться добудова Пантеону Героїв Гурбенського бою.

– Коли з’явилася можливість залучити додаткові кошти з державного бюджету, ми це зробили, і один мільйон гривень, який є перехідним і вже незабаром надійде на Здолбунівщину, буде залучено на розбудову Гурбенского Пантеону Героїв. Відновлення історичної пам’яті – це добра справа, адже бійці УПА поклали своє життя за нас з вами, – зауважив народний депутат.

Джерело: Офіційний сайт Здолбунівської РДА
Telegram Channel