Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські лісівники підгодовують диких тварин

Із настанням холодів у державних лісогосподарських підприємствах було збільшено норми викладки кормів.

lisvolyn.gov.ua

Волинські лісівники підгодовують диких тварин

Завдяки підгодівлі диким тваринам вдається пережити період зимового нестатку корму

Своєчасний та дбайливий догляд за фауною в холодний період є визначальним фактором, що впливає на примноження популяції диких тварин. Тож із настанням холодів у державних лісогосподарських підприємствах було збільшено норми викладки кормів, а саме – сіна, зернових, жому, силосу, жолудів та каштанів, кормових віників, буряку. У середньому щороку на біотехнічні заходи, в тому числі заготівлю кормів, державними лісогосподарськими та лісомисливськими підприємствами області витрачається понад 2 млн грн, інформує Волинське ОУЛМГ.

Годівниці та солонці заповнюються щодня. До речі, сіль є джерелом мікроелементів та вкрай необхідна в раціоні тварин у холодний період.

У середньому щороку на біотехнічні заходи, в тому числі заготівлю кормів, державними лісогосподарськими та лісомисливськими підприємствами області витрачається понад 2 млн грн. 

Головний мисливствознавець Волинського ОУЛМГ Василь Сухопор зазначає, що завдяки такий підгодівлі диким тваринам вдається пережити період зимового нестатку корму, підвищується опірність до різноманітних захворювань та відпадає потреба у безконтрольній міграції, що дозволяє таким тваринам, як олень плямистий, олень благородний, кабан та косуля спокійно перезимувати на територіях, що охороняються волинськими лісівниками.

Сіль є джерелом мікроелементів та вкрай необхідна в раціоні тварин у холодний період.
Сіль є джерелом мікроелементів та вкрай необхідна в раціоні тварин у холодний період.

Зимова підгодівля – це аж ніяк не приручення диких тварин, наголошують волинські лісівники, а допомога в найскрутніший період року. Підгодівля не повинна заміняти природну кормову базу або перешкоджати інстинктам звірів. Цей фактор лісівники також враховують.

Єгері щоденно створюють максимально зручні умови для життя та натурального приросту чисельності диких тварин, забезпечуючи там самим збалансований розвиток лісового господарства на Волині.

Telegram Channel