Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Меру готують недовіру

Міський голова Кременця може позбутися посади.

Меру готують недовіру

Міський голова Кременця Олексій Ковальчук, може позбутися посади. А все через фірму, яка без конкурсу й поза системою «Прозорро» зібралася в місті будувати зупинку громадського транспорту. Отримавши передплату, фірма зникла разом з бюджетними грішми

– У травні міський голова уклав угоду на 960 тисяч гривень на будівництво зупинки громадського транспорту. Завищену вартість робіт мотивував тим, що зупинка має посунутися на потік, який протікає біля самої дороги. В угоді було передбачено 30 відсотків попередньої оплати, їй одразу ж перерахували. А це майже 280 тисяч гривень. Через три місяці після попередньої оплати фірма повинна була надати акт виконаних робіт, але його немає досі, як і зупинки. А керівників фірми шукають, – повідомив голова фракції «Народний контроль» в Кременецькій міській раді Олександр Гринюк.

Таке недбальство призвело до того, що казначейство заблокувало Кременецькій міській раді всі розрахунки, за винятком захищених статей. Міський голова звернувся до суду. Але у зв’язку з тим, що міська рада не може проводити жодних розрахунків, суд не прийняв позовної заяви через несплату судового збору.

Депутати вважають ситуацію, що склалася, проявом корупції.

Кременецькі депутати вважають ситуацію, що склалася, проявом корупції. З боку міського голови було щонайменше безвідповідально укладати угоду з фірмою, зареєстрованою тільки в січні, яка мала в штаті двох осіб й лише у квітні ц.р. почала сплачувати до бюджету єдиний соціальний внесок.

На сьогодні опозиційні до мера депутати з «Народного контролю» готуються висловити недовіру Олексію Ковальчуку.

Як повідомляв «Репортер», нещодавно мер Кременця потрапив у це один скандал. Він впродовж двох років незаконно виписував собі премію, яка сумарно склала близько 100 тисяч гривень. Горе-голову спіймали “на гарячому” активісти “Правого сектору”. Йому не залишилося нічого іншого, як визнати свою провину. А представники управління захисту економіки Національної поліції в Тернопільській області вручили Ковальчуку протокол про адмінпорушення, звинувативши його у зловживанні службовим становищем. Однак тоді він вийшов «сухим із води», бо,   згідно рішення Кременецького районного суду, Ковальчук був звільнений від відповідальності за сплином терміну давності.

Джерело: reporter
Telegram Channel