Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волиняни перші, хто зібрав всю інформацію про своїх земляків, загиблих у війні на Донбасі (Фото, відео)

Історії 217 героїв, які віддали свої життя за Україну.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Волиняни перші, хто зібрав всю інформацію про своїх земляків, загиблих у війні на Донбасі (Фото, відео)

Про це заявив один з авторів книги «Волинський пантеон: Схід 2014–2017» Олександр Дем’янюк

Видання вмістило історії 217 героїв, які віддали свої життя за Україну. Крім загиблих на полі бою, у «Волинському пантеоні» зібрано відомості про тих, хто помер у перший рік після повернення з фронту.

Згадаймо загиблих...

Зокрема, одна зі сторінок присвячена кавалеру ордена «За мужність» III ступеня Олегу Твердохлібу. Його донька Олена прийшла на презентацію книги, що відбулася у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Вона вважає, що таке видання дуже потрібне, аби українці пам’ятали своїх героїв, але водночас не хотіла б бачити у ньому фотографію свого тата.

Науковці визнають, що, на жаль, доведеться працювати ще принаймні над одним виданням, адже волиняни втратили своїх близьких на фронті й у 2018 році. 

Олександр Дем’янюк розповів, що найважче було знайти інформацію про загиблих у 2014 році, адже країну шокували численні жертви і впорядкованих відомостей було мало.

Автори книги - Олександр Дем’янюк.

 А його співавтор Геннадій Гулько каже, що не сподівався, що перший том, виданий у 2015 році, матиме продовження. За його словами, книжечка про жертв війни на Донбасі була запланована, як «Пом'янник», з яким християни могли б молитися за загиблих. Науковці визнають, що, на жаль, доведеться працювати ще принаймні над одним виданням, адже волиняни втратили своїх близьких на фронті й у 2018 році. Зокрема «вантаж 200» приїжджав і у села Горохівщини.

...та Геннадій Гулько.

Фільм про живих та полеглих героїв району «Я вірю що закінчиться війна» презентували під час заходу журналісти «Газети Волинь».

Документальний фільм від «Газети Волинь» нікого не залишив байдужим.

 
 

 Головний редактор видання Олександр Згоранець зазначив, що відеоробота, це «оголений нерв» горохівчан, і подякував за велику працю авторам «Волинського пантеона», що розповідає про загиблих за чотири роки війни жителів області. Автор ідеї фільму Євгенія Харків під час заходу розповіла історію створення стрічки й наголосила, що вірить в перемогу України.

Олександр Згоранець подякував авторам за книгу.

 

Євгенія Харків: «Україна переможе!»

Книга поповнить фонди міських, сільських, районних бібліотек, а також шкільних книгозбірень, де вчилися герої. 

Після заходу бібліотекарі отримали книги для своїх книгозбірень.

Telegram Channel