Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зворушлива вистава про насильство від юних акторів

В основі сценарію – реальні історії.

Нововолинськ.com.ua.

Зворушлива вистава про насильство від юних акторів

Щорічно в нашій державі фіксується понад 100 тисяч випадків насильства в родинах. В 95% випадках жертвами знущань в сім’ї стають жінки, а в 75% — діти

Як розповідає портал Нововолинськ.com.ua. аби вкотре привернути увагу суспільства до цієї важливої теми запровадили Всеукраїнську акцію «16 днів проти насилля», у рамках якої проводиться чимало соціально-інформаційних, пізнавальних заходів. Не стоять осторонь і нововолинські школярі. Вони також підняли цю болючу тему, однак,  розповіли про неї по-своєму – цікаво і оригінально.

Зокрема, у Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості відбулась прем’єра соціальної вистави «Все те, що мене не вбиває», яку підготували вихованці зразково-драматичного театру «Пролісок».

 Особливістю вистави було те, що ця страшна проблема подавалась дітьми для дітей, зрозумілою мовою і давала можливість подивитись на проблему насильства очима дітей.

Особливістю вистави було те, що ця страшна проблема подавалась дітьми для дітей, зрозумілою мовою і давала можливість подивитись на проблему насильства очима дітей. Адже метою вистави було в простій та емоційній формі надати інформацію про проблему домашнього і шкільного насилля, порушення прав дітей, способи захисту від фізичних і психологічних знущань, а також попередити різноманітні прояви жорстокості та насилля.

За словами керівника зразково-драматичного театру «Пролісок» Наталії Галичук, сценарій вистави готували самостійно. В його основі – реальні історії із життя школярів. Вистава поєднувала маленькі сценки про життя малеч, яких кривдять їхні власні батьки, однокласники і друзі, і розповіді юних акторів про різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій.

Директор Центру дитячої та юнацької творчості Любов Кравцова переконана, що спектакль зацікавить нововолинців, адже піднімає тему, актуальну для кожного.

«Проблема гостра і потрібна кожному. Аби попередити і, можливо, зупинити хоча б подекуди випадки насилля, ми підемо з цією виставою у кожен навчальний заклад нашого міста», – зазначила Любов Кравцова.

Telegram Channel