Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В Україні дефіцит столового буряку

З такими цінами вінегрет стане для декого недоступним.

fermercenter.com

В Україні дефіцит столового буряку

Гуртові компанії та роздрібні мережі в Україні все частіше стикаються з проблемами в придбанні необхідних обсягів столового буряку і вже заявляють про дефіцит цієї продукції

Про це повідомляє Агравері з посиланням на Українську плодоовочеву асоціацію (УПОА).

Крім того, покупці почали шукати альтернативу на зовнішніх ринках, тож вже незабаром Україна може розпочати масовий імпорт столового буряку.

А тим часом українські виробники, враховуючи нестачу пропозиції на ринку, а також ажіотажний попит, продовжують активно підвищувати ціни на ці коренеплоди. В результати, тільки за тиждень столовий буряк на українському ринку подорожчав в середньому на третину. Всі сьогодні фермери пропонують цю продукцію по 5,5-7 грн/кг ($0,20-0,25 за кг) в залежності від якості, обсягу партії та регіону. Для порівняння, ще тиждень тому ціни в цьому сегменті стартували від 4 грн/кг ($0,14 за кг).

Українські виробники, враховуючи нестачу пропозиції на ринку, а також ажіотажний попит, продовжують активно підвищувати ціни на ці коренеплоди. В результати, тільки за тиждень столовий буряк на українському ринку подорожчав в середньому на третину.

Таким чином на даний момент столовий буряк в Україні коштує вдвічі дорожче, ніж на початку зими 2017 року і пропонується господарствами за рекордними для цього періоду цінами.

Більш того, виробники мають намір вже з понеділка вдатися до нових спроб підвищити ціни, а деякі з них взагалі відмовляються від продажів, очікуючи нагоди реалізувати продукцію на ще більш вигідних для себе умовах.

Telegram Channel