Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Найвпливовіші пані у світі

Єдина в історії країни жінка-канцлер.

UkrMedia.

Найвпливовіші пані у світі

Журнал Forbes опублікував список 100 найвпливовіших жінок 2018 року

Як розповідає портал UkrMedia, його очолила канцлер ФРН Ангела Меркель.

Ангела Доротея Меркель - впливовий європейський політик, голова Федерального уряду Німеччини, яка стала єдиною в історії країни жінкою-канцлером. Під її керівництвом ФРН знайшла економічну міць, а вона сама стала символом стабільності в Європі і ключовою фігурою у вирішенні найскладніших питань європейської політики. «Європейська залізна леді», як її називають у ЗМІ, стала канцлером в четвертий раз і побила рекорд перебування на вершині влади Маргарет Тетчер, яка займала пост прем'єра 11 років.

Другу позицію зайняли британський прем'єр-міністр Тереза Мей і глава МВФ Крістін Лагард.

 «Європейська залізна леді», як її називають у ЗМІ, стала канцлером в четвертий раз і побила рекорд перебування на вершині влади Маргарет Тетчер, яка займала пост прем'єра 11 років.

На 23-е місце в списку журнал помістив королеву Британії Єлизавету ІІ, а на 24-е - дочку президента США і підприємницю, яка в даний час є його радником, Іванку Трамп. На 26-му місці опинилася прем'єр-міністр Бангладеш Шейх Хасина, а на 29-му місці - лідер Нової Зеландії Джасінда Ардерна, на 35-му - прем'єр Норвегії Ерна Сульберг, на 40-му - голова адміністрації Тайваню Цай Інвень.

45-е та 47-е місця в рейтингу дісталися першому міністру Шотландії Николі Стерджен і президенту Хорватії Колинде Грабар-Китарович відповідно. Голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна зайняла 49-у сходинку в рейтингу, обійшовши співачок Бейонсе і Тейлор Свіфт, главу європейській дипломатії Федеріку Могеріні і тенісистку Серену Вільямс.

На 62-й сходинці рейтингу опинилася президент Литви Даля Грібаускайте, на 65-й - дружина лідера КНР Пен Ліюань, а на 67-й - глава європейській дипломатії Федеріка Могеріні.

Telegram Channel