Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Українські військові евакуювали миротворця, який 16 діб самотужки виживав у джунглях

Малавійця врятували військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону.

Прес-служба Міністерства оборони

Українські військові евакуювали миротворця, який 16 діб самотужки виживав у джунглях

Інцидент трапився у Демократичній Республіці Конго

Під час бойового зіткнення миротворець Республіки Малаві утратив зв’язок зі своїм підрозділом і опинився на самоті серед джунглів. Пошуково-рятувальні операції не дали результатів через надзвичайно щільну рослинність та погану погоду впродовж 16 діб. Проте військовий не панікував і спромігся вийти на відкриту місцевість, де його виявили та оперативно евакуювали українці.

Малавійський миротворець подякував екіпажеві українського вертольота і пообіцяв пам’ятати все своє життя про надану допомогу.

Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на прес-службу Міноборони України.

Миротворець відбувся лише загальним виснаженням та подряпинами. Його госпіталізували до військового шпиталю в місті Гома.

«Малавійський миротворець подякував екіпажеві українського вертольота і пообіцяв пам’ятати все своє життя про надану йому допомогу», - повідомили в Міноборони України.

Місія ООН зі стабілізації в ДР Конго спільно зі збройними силами країни проводить широкомасштабну операцію проти незаконного збройного формування в регіоні Північне Ківу, який є зоною відповідальності в тому числі українського національного контингенту.

Telegram Channel