Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Будуть нові ліси на Камінь-Каширщині

Там, де ліс – найближче до людей

Волинське ОУЛМГ

Будуть нові ліси на Камінь-Каширщині

Видертське лісництво, що у Камінь-Каширському районі, одне з найбільших у структурі державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство»

Прес-служба Волиньлісу повідомляє, що його площа – 5 222 гектари й географічна особливість полягає в тому, що лісові масиви розташовані на території семи сільських рад. В окремих селах немає природного газу. Та й високі ціни на нього інколи підштовхують селян до самовільних рубок. Хоч, за словами лісничого Валентина Литвина, останніми роками їх кількість зменшується. Проте в будь-яку пору року та за будь-яких обставин, лісоохоронці працюють в цілодобовому режимі.

За нинішній рік в лісництві заліснено площу понад 4,4 га. На 30 гектарах  проведено сприяння природному поновленню.

Цьогорічна посадка, підготовка площ під лісокультурні роботи наступного року, доглянуті молоді культури — усе це наочно розкриває господарський характер лісівників. Щорічні лісокультурні потреби працівники лісництва забезпечують з власних розсадників. При необхідності беруть посадковий матеріал у своїх колег-ратнівчан чи в лісовому селекційно-насінневому центрі, що в селі Гаразджа. За нинішній рік в лісництві заліснено площу понад 4,4 га. На 30 гектарах  проведено сприяння природному поновленню.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel