Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 Чи буде велике Рівне?

Рівне закликає села створити спільну потужну ОТГ

radiotrek.rv.ua

Чи буде велике Рівне?

Депутати Рівненської міської ради прийняли звернення до Білокриницької, Великоомелянської, Городищенської, Городоцької, Обарівської сільських і Квасилівської селищної рад Рівненського району з пропозицією утворити спільну потужну об’єднану територіальну громаду з центром у Рівному

Враховуючи важливість процесу створення об’єднаних територіальних громад, Рівненська міська рада звертається до сільських, селищних голів, представників громад відповідних населених пунктів із закликом щодо об’єднання з метою забезпечення ресурсів і перспектив спільного розвитку. А об’єднання в одну громаду дозволить надати в майбутньому потужний економічний, соціальний розвиток спільній громаді за рахунок заходів, які декларує міська рада, – йдеться у зверненні.

Серед цих заходів, зокрема, спільна розробка маршрутів громадського  транспорту, що дозволить підвищити комфорт і сервіс для мешканців сіл і селищ, підведення інженерних мереж: доріг, каналізації, водопроводу, розвиток закладів позашкільної освіти, збільшення фінансових надходжень, створення планів перспективного розвитку тощо.

Навколо Рівного є багато сіл і селищ, які активно розвиваються, а тому нам усім потрібно зробити спільний генеральний план. Адже забудови беруть Рівне у коло. Звідси й проблеми з ґрунтовими водами й відсутність на тих територіях каналізації, нормального водопостачання.

До речі, останнім часом керівництво Рівного вже тричі зверталося до найближчих сільських рад з пропозицією створити об’єднану територіальну громаду. Але, на жаль, це не знайшло порозуміння і підтримки на місцях.

Говорить міський голова Рівного Володимир Хомко: «На останній зустрічі на форумі місцевого самоврядування в столиці було, зокрема, обумовлено, що територіальна реформа має завершитися до 2020 року. Така позиція Президента України Петра Порошенка, Прем`єр-міністра Володимира Гройсмана, інших керівників держави. Наступні місцеві вибори будуть у 2020 році і мають вже відбуватися в ОТГ.

Навколо Рівного є багато сіл і селищ, які активно розвиваються, а тому нам усім потрібно зробити спільний генеральний план. Адже забудови беруть Рівне у коло. Звідси й проблеми з ґрунтовими водами й відсутність на тих територіях каналізації, нормального водопостачання. З цими всіма проблемами потрібно боротися спільно. Ми готові зробити так, щоб до прилеглих сіл і селищ їздив наш дуобус, а діти могли безперешкодно користувалися рівненськими загальноосвітніми і спеціалізованими школами, дитсадками. Їх, до речі, і так уже немало навчається у Рівному.

Між іншим у Києві вже ввели плату за навчання в школах і садочках для приїжджих дітей з прилеглих районів.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel