Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Камені-Каширському урочисто відзначили День місцевого самоврядування

З нагоди Дня місцевого самоврядування почесними грамотами та подяками відзначили кращих представників цієї сфери

Камінь-Каширська РДА

У Камені-Каширському урочисто відзначили День місцевого самоврядування

В одну велику родину зібралися 7 грудня 2018 року керівництво району, працівники та ветерани органів місцевого самоврядування, депутати. Урочистий захід відбувся у районному будинку культури

Працівники місцевого самоврядування, депутати різних рівнів завжди вирізнялися високим професіоналізмом, цілеспрямованістю та відповідальністю. Місцеве самоврядування в Україні має глибокі історичні традиції. Нині вони розвиваються, збагачуються, зміцнюючи демократичні засади нашого суспільства. Прикладом нового підходу до розвитку місцевого самоврядування є процес об’єднання територіальних громад.

Уже 23 грудня відбудуться вибори до Гуто-Боровенської ОТГ. Процес її створення – нелегкий, позаяк йому передувала велика підготовча робота. Це, насамперед, тісна співпраця з Волинським центром розвитку місцевого самоврядування, розуміння необхідності змін з боку сільських голів і громад, – наголосив під час свого виступу голова районної ради Віктор Сус. – Відрадно, що в нашому районі налагоджено взаєморозуміння та співпрацю між органами місцевого самоврядування і виконавчою гілкою. Це свідчить про бажання влади не ділити повноваження, а ділити зобов’язання перед людьми та відповідальність за кінцевий результат своєї діяльності. Прикладом такої співпраці в цьому році є будівництво школи в Осівцях, відкриття класних кімнат в ЗОШ села Соснівка, ремонт частини автодороги Камінь-Каширський – Полиці, виготовлення та встановлення пам’ятного знаку в селі Стобихва, реконструкція стадіону в районному центрі, добудова дитячого садочка в селі Добре, облаштування меморіального комплексу в селі Нуйно. А разом з тим, перспективи будівництва амбулаторій в селах Полиці, Піщане, а також школи в Стобихівці. Ще один важливий напрямок нашої роботи – сприяння громадським організаціям і волонтерам, які допомагають українській армії. В цьому році районна рада прийняла Програму фінансової підтримки громадських організацій ветеранів АТО, Афганістану і ліквідаторів аварії на ЧАЕС Камінь-Каширського району на 2018-2019 роки. Також виділено 94 тисячі гривень для матеріальної підтримки військових частин.

Присутній на урочистостях заступник командира військової частини А2892, що в місті Володимир-Волинський, підполковник Володимир Демидюк передав вітання від воїнства 39-го зенітного ракетного полку та 14-ї окремої механізованої бригади.

У свою чергу, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік подякував присутнім за мудрість, розуміння та співпрацю, зазначивши, що поєднання загальнодержавних та місцевих інтересів лише зміцнює авторитет України в європейській спільноті.

Присутній на урочистостях заступник командира військової частини А2892, що в місті Володимир-Волинський, підполковник Володимир Демидюк передав вітання від воїнства 39-го зенітного ракетного полку та 14-ї окремої механізованої бригади.

– Ваша нелегка та наполеглива праця, професіоналізм та компетентність, відповідальність та активна громадська позиція є внеском у розвиток і процвітання рідного Камінь-Каширського краю. Символічно, що два професійних свята – День Збройних Сил України та День місцевого самоврядування – відзначають майже одночасно. Адже у нас спільна мета – зберегти Україну. І поки ми, військові, зі зброєю в руках захищаємо її територію від ворога, в той же час ви своєю працею розбудовуєте державу тут, на місцях, – зазначив у своїй промові Володимир Максимович.

Затим із нагоди Дня місцевого самоврядування почесними грамотами та подяками відзначили кращих представників цієї сфери.

На завершення народні колективи та вокалісти районного будинку культури віншували присутніх святковим концертом.

Джерело: Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації 
Telegram Channel