Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Майбутнє за «рогатими»?

Наче не вантажівка, а тролейбус.

UkrMedia.

Майбутнє за «рогатими»?

Гібридні вантажівки Scania вийдуть на німецькі електроавтобани eHighway

Рішення було прийнято Федеральним міністерством навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Федеративної республіки Німеччини після проведення відкритого тендера, інформує UkrMedia.

Випробовування почнуться в Гессені на автобані А5, на якому нещодавно закінчили спорудження ділянки протяжністю 5 кілометрів. Тут встановлена контактна електрична мережа в обох напрямках для підзарядки на ходу гібридних і повністю електричних вантажних автомобілів.

Наступна ділянка - на електроавтобан А1 в напрямку Любека з додатковою стаціонарною станцією для підзарядки в морському порту. Цю секцію дороги планують відкрити влітку 2019 року. Нарешті, третій електроавтобан планується побудувати у федеральному окрузі Баден-Вюртемберг на автобані B462 на початку 2020 року.

 «Електроавтобани пропонують раціональне і ефективне рішення, коли це відбувається під час руху».

15 вантажівок будуть оснащені пантографами фірми Siemens, які встановлюються на раму позаду кабіни для підключення до електромережі під час руху. Ці вантажні автомобілі будуть задіяні транспортними компаніями для здійснення реальних рейсів з перевезення вантажів.

Гібридна вантажівка Scania з підзярядкою через пантограф на даху була представлена на виставці IAA-2018 в Ганновері.

«На відміну від легкових автомобілів, які залишаються припаркованими більшу половину дня, вантажівки працюють по багато годин поспіль, доставляючи вантажі. Тому зупинка на підзарядку комерційних автомобілів буде мати негативні наслідки для транспортних операцій. Електроавтобани пропонують раціональне і ефективне рішення, коли це відбувається під час руху. Це також дозволяє зберегти ємність акумулятора й зменшити навантаження на енергомережі», - каже Магнус Хоглунд, керівник системи електричних доріг у Scania.

Telegram Channel