Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко закликав не допустити реваншу проросійських сил

«Геть від Москви, дайош Європу!»

Фото «Українська правда».

Порошенко закликав не допустити реваншу проросійських сил

«Запобігти такому сценарію – священний обов’язок усіх українських патріотів»

Реванш проросійських сил в Україні може розвернути рух України до ЄС та НАТО у зворотній бік. Про це 8 грудня заявив Президент України Петро Порошенко під час участі робочої поїздки до Львівської області, повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу глави держави

«Геть від Москви, дайош Європу!», – нагадав Порошенко слова Хвильового. – «Геть від Москви!» – це безвіз, угода про асоціацію з ЄС, це Томос, сильна українська армія, відмова від російського газу, україномовний культурний продукт, повернення до власної історії», – зазначив президент. 

«Геть від Москви!» – це безвіз, угода про асоціацію з ЄС, це Томос, сильна українська армія, відмова від російського газу, україномовний культурний продукт, повернення до власної історії».

«Це і моя пропозиція, внесена до ВР, щодо закріплення курсу до ЄС та НАТО у Конституції, як невідворотного процесу. Бо ... лише членство в ЄС та НАТО незворотно й остаточно гарантує нашу незалежність від Росії ... На жаль, це чітко розуміють і наші вороги. Тому вони планують реванш на президентських і парламентських виборах, щоб заблокувати наш рух до Європи. А якщо пофортунить – так ще й розвернути Україну назад», – зазначив Порошенко.  

Він додав, що «навіть нетривала зупинка на дорозі до ЄС та НАТО автоматично означала би наше повернення у сферу впливу Росії».

«Запобігти такому сценарію – священний обов’язок усіх українських патріотів. Я ... сам зроблю для цього все можливе, але дуже розраховую і на вашу підтримку. Бо це не лише справа президента, це спільна, загальноукраїнська справа і спільна, загальноукраїнська відповідальність», – підкреслив президент. 

Telegram Channel