Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Олегу Сенцову три тижні не віддають посилку з теплими речами і продуктами

Тримайся, козаче!

Фото «Українська правда».

Олегу Сенцову три тижні не віддають посилку з теплими речами і продуктами

А за словами його адвоката Дмитра Дінзе, тривала голодовка політв’язня не пройшла безслідно: у нього виявлено «органічні зміни серця, печінки і нирок»

Незаконно засудженому українському режисеру Олегу Сенцову вже три тижні не віддають посилку з теплими речами і продуктами харчування, яку йому відправили російські правозахисники з Челябінська. Про це 9 грудня у Facebook повідомила правозахисниця Тетяна Щур, інформує «Українська правда».

Вона зазначила, що посилки українцю відправляють за домовленістю з Сенцовим, у ній були «теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями». 

Посилки українцю відправляють за домовленістю з Сенцовим, у ній були «теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями».

«Посилку було відправлено 12 листопада. 17-го вона була на пошті у Лабитнангі (місто, де розташована колонія – ред.). Потім її чомусь відправили до Салехарда, щоб повернути на пошту вже 20 числа. ... Повідомлення у колонію прийшло 27 листопада. ... Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають вже 3 тижні», – повідомила Щур.

Вона додала, що є «чутки, нібито відправник перевищив дозволену вагу». 

«Це лукавство. Ще у 2017 році було скасований ліміт ваги посилок і передач, що дорівнює 20 кг. Він був прив’язаний до ваги посилок і лімітований «Поштою Росії», а вона визначила максимум у 50 кілограмів», – зазначила правозахисниця.

Telegram Channel