Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині зберуться професіонали та початківці ягідного бізнесу

Фото: Пропозиція

На Рівненщині зберуться професіонали та початківці ягідного бізнесу

13-14 грудня на Рівненщині і Житомирщині відбудеться Перша Міжнародна конференція «Технології та інновації: ягідництво і переробізка». Вона збере як професіоналів ягідного бнесу, так і початківців, компанії-виробників технік і технологій, препаратів, бізнес-рішень, торговельні мережі та експортерів

Мета зустрічі - створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах – від посадки, вирощування, збирання врожаю до зберігання і переробки. 13 грудня у готельно-розважальному комплексі «Айвенго», що поблизу Рівного відбудеться конференц-день. А 14 грудня учасники  вирушать у бізнес-тур до садівничого господарства ТзОВ «Українська ягода» на Житомирщині.

В полі зору експертів - теми вирощування, продажу, зберігання і переробки популярних ягідних культур – чорниці високорослої, суниці садової, малини, чорної смородини, ожини, жимолості, червоної смородини, аронії, обліпихи та інших.

В компанії «Українська ягода» в селі Маркуші Бердичівського району на Житомирщині ознайомлять з тонкощами післязбиральної обробки ягід, виходом на експорт.

Генеральний партнер конференції - компанія «Байєр», провідний світовий виробник засобів захисту рослин і новітніх рішень, які допомагають агровиробникам вирощувати здорову, безпечну і доступну їжу, використовуючи новинки технології. До конференції долучаться також польські спеціалісти, провідні вітчизняні і зарубіжні плодорозсадники та ягідні господарства.

Однією з центральних тем стане позиціонування ягідної продукції Made in Ukraine на міжнародних ринках, продаж свіжих і перероблених ягід на вітчизняному ринку, вихід на експорт. Будуть організовані столи переговорів з торговельними і ресторанними мережами, компаніями-експортерами.

Цікавим стане також досвід СВК «Ягідки» – одного з найбільших виробників органічної лохини на території України та Європи, що цього року отримав повний сертифікат органічного виробництва ягід чорниці високорослої (лохини) Organic Standard.

А в компанії «Українська ягода», що в селі Маркуші Бердичівського району Житомирської області, учасники конференції на практиці ознайомляться з тонкощами післязбиральної обробки ягідної продукції, сучасними тенденціями на ринку свіжої та замороженої ягоди в країнах Європи, вихід на експорт. На площі понад 100 гектарів там вирощують лохину, жимолость, суницю садову, аґрус, малину, смородину чорну, червону, черешню. Процес вирощування, сортування і пакування відповідає європейським стандартам якості і безпеки продукції. Фахівці компанії ознайомлять гостей з технологією вирощування лохини високорослої, проведуть майстер-клас із зимової обрізки цієї культури.


Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel