Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українська митниця блокує ввезення білоруських добрив

Зупинені всі партії добрив.

glavcom.ua

Українська митниця блокує ввезення білоруських добрив

Українські митники з 7 грудня 2018 року вимагають імпортерів сплатити мито 43 відсотки при ввезенні білоруських азотних і комплексних добрив

Про це повідомляє Агравері з посиланням на infoindustria.com.ua.

У даний час на прикордонних станціях переадресації зупинено близько 60 вагонів компанії «БНХ Україна», більше 20 вагонів компанії «Санагро», 2 вагони компанії «Агророзквіт», ймовірно, і інших операторів. Серед імпортованих товарів - комплексні добрива, КАС та інші добрива.

Зупинені всі партії добрив, незважаючи на те, що більша частина товару - NPK з низьким вмістом азоту білоруського виробництва. Крім вимоги сплати мита, зразки зі всіх партій товару підлягають здачі на аналіз на предмет вмісту азоту.

Зупинені всі партії добрив, незважаючи на те, що більша частина товару - NPK з низьким вмістом азоту білоруського виробництва.  

Вимога Держмитниці полягає в сплаті антидемпінгового мита імпортером, не залежно від країни походження. Митники посилаються на якийсь лист з управління, якого не пред'являють.

Нагадаємо, з 28 березня 2018 року на азотні, комплексні (NPK) добрива, амофос та інші NP-добрива, в яких міститься не менше 28% амонійного і нітратного азоту, походженням з Росії або не мають сертифіката походження, була введена антидемпінгове мито 42, 96%. Мито не поширюється на продукцію, вироблену в інших країнах в тому числі в Білорусі.

Telegram Channel