Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Патріарх Кирило поскаржився Меркель, Макрону і генсеку ООН на Україну

Кирило звернувся до релігійних і державних діячів, лідерів міждержавних організацій із закликом захистити УПЦ МП.

EPA/UPG

Патріарх Кирило поскаржився Меркель, Макрону і генсеку ООН на Україну

Голова РПЦ заявив про «початок повномасштабних переслідувань»

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) надіслав листи канцлеру Німеччини Анґелі Меркель, президенту Франції Еммануелю Макрону, генсеку ООН Антоніу Гуттерішу, Папі Римському Франциску і декотрим іншим світовим лідерам зі скаргою на Україну.

Про це йдеться на сайті РПЦ, пише LB.ua

У цих посланнях він заявив, що "світська українська держава" втручається в церковні справи і "грубо тисне на єпископат і кліриків" УПЦ Московського патріархату. На думку Кирила, йдеться про "початок повномасштабних переслідувань".

Кирило стверджує, що єпископат УПЦ МП примушують до участі в Об'єднавчому соборі 15 грудня обурливими методами: викликають на бесіди і допити в СБУ, затримують і проводять обшуки. 

Кирило стверджує, що єпископат УПЦ МП примушують до участі в Об'єднавчому соборі 15 грудня обурливими методами: викликають на бесіди і допити в СБУ, затримують і проводять обшуки. "Ворожого ставлення до церкви не приховує і сам Президент України П. Порошенко, який публічно пригрозив вигнанням з країни тим українцям, які не бажають приєднатися до створюваної державою автокефальної церкви", - заявив Кирило.

Він звернувся до релігійних і державних діячів, лідерів міждержавних організацій із закликом захистити УПЦ МП.

Telegram Channel