Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Бельгієць Бенуа Плеска очолив наглядову раду «Укрпошти»

Бенуа Плеска на передньому плані.

Новое время

Бельгієць Бенуа Плеска очолив наглядову раду «Укрпошти»

Він є досвідченим менеджером

14 грудня під час першого засідання наглядової ради Укрпошти її головою був обраний бельгієць Бенуа Плеска (Benoit Pleska).

Про це повідомляє Новое время з посиланням на сайт Укрпошти.

14 грудня під час першого засідання наглядової ради Укрпошти її головою був обраний бельгієць Бенуа Плеска (Benoit Pleska).

Бенуа Плеска отримав ступінь магістра з управління персоналом у Стенфордському університеті та має більш ніж 20 років досвіду роботи на управлінських позиціях та як член і голова правління в міжнародних компаніях в Східній і Західній Європі, в тому числі в Україні.

Зокрема, він був членом правління Danone та впроваджував численні процеси, спрямовані на підвищення прозорості діяльності компанії. У рекордні терміни завершив фінансову реструктуризацію компанії̈ Holcim. 

Плеска також провів декілька крупних угод зі злиття і поглинання та залучення фінансування на румунському ринку як партнер BBV Capital. Він мав і досвід роботи в Національній поштовій службі Румунії, у якій на той час працювало 29 тисяч працівників. Зокрема, готував компанію до приватизації, керував процесом фінансової реструктуризації її боргів.

Під час зборів наглядової ради Укрпошти були також сформовані комітет з питань аудиту, головою якого обрано Якуба Карновскі, комітет з питань призначень та визначення винагороди посадовим особам товариства, головою якого обрано Оксану Волчко, комітет з цифрової трансформації, головою якого обрано Олександра Озерана, комітет з поштової логістики та посилок, головою якого обрано Йона Салювеера.

Нагадаємо, 10 жовтня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив наглядову раду Укрпошти у складі семи членів - п’ятьох незалежних членів і двох представників держави.

Укрпошта є монополістом поштового зв'язку України, входить у сферу управління Міністерства інфраструктури. Крім поштового напряму, компанія розвиває також фінансові послуги, торгівлю та іншу комерційну діяльність. Мережа компанії налічує 11,5 тис. відділень по всій Україні. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

Telegram Channel