Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Москва розгортає репресивний тиск на архієреїв, які намірилися взяти участь в Об'єднавчому соборі

Як же ж так?!

УНІАН

Москва розгортає репресивний тиск на архієреїв, які намірилися взяти участь в Об'єднавчому соборі

Збираються навіть «проклинати»...

Керівництво Української православної церкви (Московського патріархату) погрожує жорсткими репресіями своїм архієреям та священникам, які мають намір брати участь в Об’єднавчому соборі українських православних церков, який запланований на 15 грудня у Софійському соборі у Києві. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України (інтернет-портал про релігію в Українському католицькому університеті).

«Напередодні об’єднавчого Собору, який завтра відбудеться у Києві, на єпископат УПЦ МП здійснюється морально-психологічний тиск з боку церковного керівництва», - йдеться в повідомленні.

Напередодні об’єднавчого Собору, який завтра відбудеться у Києві, на єпископат УПЦ МП здійснюється морально-психологічний тиск з боку церковного керівництва.

РІСУ з посиланням на конфіденційні джерела зазначає, що керівництво УПЦ МП готово застосувати суворі санкції до єпископів, які візьмуть участь в Об’єднавчому соборі.

«Деяким з них уже погрожували репресіями, тому архієреї, які мають намір завтра обирати предстоятеля та створювати нову церкву, намагаються це тримати в таємниці», - пише ЗМІ.

Як повідомляє РІСУ, «церковне керівництво УПЦ МП буде діяти блискавично, як тільки довідається що хтось з владик виїхав у Київ. «Неслухняних» архієреїв, зокрема, планується тут же усувати з кафедр та застосовувати до них канонічне покарання. За сигналом з центру планується також оперативне захоплення приміщення єпархіального управління та кафедрального собору. Схожі репресивні заходи застосовуватимуться й до священиків УПЦ МП».

Об’єднавчий собор, який має проголосити створення автокефальної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, відбудеться 15 грудня в Софійському соборі у Києві.

Telegram Channel