Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Третій Рим виявився Другим Стамбулом»: в РПЦ казяться і плюються через історичне об'єднання православних українців

"У кожного своє уявлення мети. / Собакам треба гавкати, а каравану - йти!"

Деловая столица

«Третій Рим виявився Другим Стамбулом»: в РПЦ казяться і плюються через історичне об'єднання православних українців

Одним з перших прокляттями почав сипати митрополит Волоколамський Іларіон

Глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон заявив, що учасники Об'єднавчого Собору в Києві "будуть стерті з історичної пам'яті церкви".

Про це він написав у своїй статті на порталі Ісус, інформує Новое время.

"Доля сьогоднішнього лжесобора повторить долю інших подібних зборищ, що мали місце в історії. Його учасники будуть стерті з історичної пам'яті церкви,"як прах, що вітер розвіває з лиця землі ", - йдеться в статті.

"Доля сьогоднішнього лжесобора повторить долю інших подібних зборищ, що мали місце в історії. Його учасники будуть стерті з історичної пам'яті церкви,"як прах, що вітер розвіває з лиця землі".

Також Іларіон назвав двох представників УПЦ МП, які прийшли на собор, "зрадниками", додавши, що "жодна помісна церква не направила вітання цьому збіговиську, як жодна не підтримала дій патріарха Варфоломія з його підготовки протягом усього підготовчого періоду".

Раніше в УПЦ МП заявили, що митрополит Вінницький і Барський Симеон і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) "перейшли в розкол і в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться".

Раніше повідомлялося, що на участь в Об'єднавчому Соборі зареєструвалися два представника УПЦ Московського патріархату.

Нагадаємо, що 15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий Собор, на якому таємним голосуванням було обрано предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Telegram Channel