Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Порошенко застеріг Новинського від використання «православних» тітушок

Порошенко нагадав, що і 14 жовтня, і 15 грудня під час Об'єднавчого собору в Києві було спокійно.

Пресс-служба Президента України.

Порошенко застеріг Новинського від використання «православних» тітушок

«Ми будемо реагувати, якщо хоч один автобус з'явиться біля Лаври»

Президент Петро Порошенко заявив, що народний депутат Вадим Новинський планував завезти тітушок до Києва 14 жовтня, коли на Софійській площі відбувався молебень за автокефалію. Про це він розповів на прес-конференції в неділю, пише LB.ua.

"Я спілкувався з Новинським напередодні 14 жовтня. Спілкувався тому, що знав, що вони планують привезти тітушок, і особисто попередив - тому що це справа державного значення, - що ми будемо реагувати, якщо хоч один автобус з тітушками з'явиться біля Лаври", - заявив він.

"Я спілкувався з Новинським напередодні 14 жовтня. Спілкувався тому, що знав, що вони планують привезти тітушок, і особисто попередив - тому що це справа державного значення, - що ми будемо реагувати, якщо хоч один автобус з тітушками з'явиться біля Лаври"/ 

Порошенко нагадав, що і 14 жовтня, і 15 грудня під час Об'єднавчого собору в Києві було спокійно.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату визнав недійсною анафему, накладену Росією на предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкрило дорогу для надання Томосу про автокефалію, і 14 жовтня в Києві пройшов масовий подячний молебень.

Telegram Channel