Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Така дефіцитна зимова робота

За візит можна отримати до 100 євро.

Фото: dpa.

Така дефіцитна зимова робота

Сучасні студенти дедалі рідше погоджуються на цю роботу, особливо багато вакансій у східних німецьких землях Німеччини

У багатьох регіонах Німеччини сім'ї не зможуть замовити привітання від Санта-Клауса через нестачу акторів для цієї ролі. Як повідомляє з посиланням на The Times портал Корреспондент, німецькі сім'ї найчастіше винаймають Санта-Клаусів для декламації святкових віршів, оповідань і навіть співу пісень. Ця роль традиційно є джерелом доходів студентів.

Однак сучасні студенти дедалі рідше погоджуються на цю роботу, особливо багато вакансій - у східних німецьких землях, таких як Саксонія і Бранденбург. Досвідчений Санта-Клаус у Німеччині може отримувати до 100 євро за один виклик.

 «Робота Санта-Клауса, схоже, втратила значення для студентів», - сказав він.

Представник Берлінського студентського самоврядування, яке представляє понад 100 тисяч студентів у трьох університетах німецької столиці, сказав, що більшість з них мало зацікавлені в цій роботі. «Робота Санта-Клауса, схоже, втратила значення для студентів», - сказав він.

Берлінський офіс Санта-Клауса, який приймає близько 2500 замовлень на рік, заявив, що його штат скоротився з 500 до менш ніж 200 співробітників. У той же час рекламні розділи торгових сайтів Німеччини переповнені пропозиціями від сімей відвідати їх перед Різдвом.

Telegram Channel